Afspannen gebogen windschermen

Uit wiki.dewaardforum.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

Allereerst nummeren we de haringen. Haring no 1 is de haring die in het verlengde van de rits zit, en haring no 5 zit aan het andere schermuiteinde wat voor de tent eindigt. Zorg dat er KORTE (max. 5 cm lang) en dikke elastieken aan de schermoogjes zitten! Let wel op dat de 5 haringen uiteindelijk in een boog komen te staan die gelijk is aan de contouren van het scherm.

1. Scherm aanritsen, en het bovenste oogje van het scherm om de schuinstaande mast doen.

2. Met haring no 1 scherm straktrekken en plaatsen in het verlengde van de rits

3. Met haring no 2 scherm straktrekken en plaatsen in het verlengde van de naad in het scherm en tevens de onderrand van het scherm straktrekken in de richting van de voorkant van de tent.

4. Haring no 3, idem haring no 2

5. Haring no 4, idem haring no 2

6. Haring no 5, idem haring no 2

Zitten er nu nog plooien in het scherm, en die kans is groot, ga dan alsvolgt verder:

7. Haring no 1 verwijderen en de onderrand van het scherm straktrekken waarbij de trekkracht naar achteren is gericht, maar in het verlengde loopt van de onderste boog in het scherm. Daarna de haring weer plaatsen. Zorg er voor dat punt no 1 van het scherm niet al te ver uit het verlengde van de rits komt te liggen, want anders krijg je lengte plooien.

8. Haringen 2 t/m 4 weer in het verlengde van de naad in het scherm plaatsen.

9. Indien nog nodig met haring no 5 de onderrand van het scherm nog extra bijspannen waarbij de trekkracht weer naar voren moet lopen in het verlengde van de onderste boog in het scherm.


Een scherm zo netjes afspannen zal waarschijnlijk zo 5 - 10 min inbeslagnemen.

met dank aan Emile