Oprolinstructie selfinflatable slaapmat

Uit wiki.dewaardforum.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

1. Van het opgeblazen en uitgerolde matje draai je het ventiel open en geheel los.

2. Je gaat op je knieën zitten aan het andere eind dan het ventiel zit (het ondereinde dus).

3. Je slaat een kwart van de mat omhoog en vouwt dat OP het tweede kwart van de mat (geteld vanaf het ondereinde). Ga met beide knieën,scheenbenen en handen op dit dubbelgevouwen stuk zitten. Je eigen gewicht zal er dan dus de lucht uit persen.

4. Zijn de onderste twee kwarten leeg, vouw ze dan allebei OP het derde kwart en ga er weer met je knieën, scheenbenen en handen opzitten om de lucht te laten ontsnappen.

5. zijn de onderste 3 kwarten leeg vouw deze dan OP het laatste bovenste kwart en pers ook deze leeg met je knieën, scheenbenen en handen.

6. zijn alle vier de kwarten nu leeg SLUIT dan het ventiel weer af.

7. Vouw de lege mat weer geheel uit.

8. Begin vanaf het ondereinde de mat nu zo strak mogelijk op te rollen. Ik ga tijdens dit rollen er vaak weer met beide knieën op zitten. De kleine hoeveelheid restantlucht die nog in de mat zit zal zich nu verzamelen bij het ventieluiteinde.

9. Als zich zoveel restantlucht heeft verzameld aan het ventieluiteinde dat oprollen niet meer gaat, draai dan het ventiel weer OPEN. Pers al oprollende nu het kleine beetje restantlucht er uit en sluit daarna het ventiel weer.

10. Het opgerolde slaapmatje is nu zo klein als maar mogelijk is opgerold en past nu ALTIJD in de hoes